Bra musikk i spill

Mange av dagens spill har svært god musikk. Noen ganger er musikken så bra at spillerne nesten glemmer selve spillet. De sitter bare og hører på musikken. Musikken øker spenningen i spillet, og når musikk og spill passer perfekt sammen, gjør musikken at spillerne har lyst til å spille mer.

Spillserien Final Fantasy inneholder musikk som passer til spillet og øker spillopplevelsen. Mange spillere framhever nettopp musikken når de skal forklare hvorfor de liker denne spillserien.

Ved utviklingen av spillet Cowboy Treasure, som man kan spille på Betsson har spillutviklerne også hatt fokus på å finne musikk som passer til spillet. Spillet handler om det ville vesten, og musikken får spillerne til å tenke på westernfilmer. Musikken gir spilleren en optimal spillopplevelse, og passer svært godt til temaet.

At filmmusikk er viktig ser man også i spillet Drømmefall – den lengste reisen. Musikken fra dette spillet ble til og med gitt ut på CD fordi den ble så populær blant spillerne. Drømmefall ble utviklet av det norske selskapet Funcom og utgitt i 2006. Spillet var oppfølgeren til spillet Den lengste reisen.

Filmmusikken kan ikke ignoreres når man lager et spill. Dette vet alle spillutviklere, enten de utvikler kasinospill eller konsollspill. Med den rette musikken blir spillfølelsen enda bedre, og spillet får gode anmeldelser. Dette fører igjen til økt salg. Spillmusikk har vært viktig allerede siden 1980-tallet. Da ble datamaskinen Commodore 64 lansert. Dette var den første datamaskinen som kunne spille musikk, og musikken tilførte spillene noe ekstra.

Mange av spillene til Commodore 64 ble berømte nettopp på grunn av musikken. I dag er musikken selvsagt mye mer avansert. Mye av dagens spillmusikk er heller ikke laget på datamaskiner. I stedet bruker man ekte musikere til å spille den inn. Alt gjøres for at spillerne skal få den best mulige spillopplevelsen. Det tjener spillerne på.