Musikkfestivaler omfatter svært mange sjangere, derfor finner man garantert en festival man liker. Men det er ikke alltid like lett å holde oversikten over festivalene.

De store festivalene nevnes jevnlig i media, men det arrangeres også mange små festivaler som kanskje ikke er så kjent utenfor arrangørlandets grenser. Europa er stort og mangfoldig, og festivalutvalget er spennende.

RoskildeEuropeiske festivaler er ofte mer definerte og særegne enn de norske festivalene, og været kan være mye mer stabilt i andre land enn i Norge. Blant de beste europeiske festivalene er Bråvallafestivalen i Sverige, Rock A Field i Luxembourg, InMusic Festival i Kroatia, Open’er Festival i Polen, Roskildefestivalen i Danmark, Bilbao BBK Live og Fib i Spania, Flow Festival i Finland, Rock en Seine i Frankrike og Readingfestivalen i England.

Selvsagt finnes det mange flere festivaler enn dette, og dersom man skal få en full oversikt over dem, bør man enten besøke nettsidene Find Festivals eller Festival Searcher.  Her finner man oversikt over datoer og arrangørsteder, slik at man kan finne en festival som passer inn i ferieplanene. Det er alltid spennende å kombinere sol og sommerferie med en herlig festival der man kan lytte til god musikk og møte andre fans.