Musikk på nettet

Med Internett er det lett å få tilgang til både ny og eldre musikk. Man kan nøye seg med å lytte til musikken over nettet, eller man kan betale litt ekstra for å få laste ned sanger til datamaskinen.

MusikkSpotify er et populært sted å finne musikk. Spotify har et svært bredt utvalg, som stadig vokser. Her finner man musikk fra både kjente og mer ukjente plateselskaper. Den norske strømmetjenesten WiMP har mer enn 20 millioner låter. Abonnentene kan spille all musikk de ønsker, men må betale noen kroner dersom de ønsker å laste ned musikk. WiMP legger stor vekt på å tilby norsk musikk, så dette er et fint sted å lete etter nye norske artister.

iTunes har også mange sanger som kan spilles eller lastes ned. I tillegg finnes det mye musikk på YouTube. Noe av musikken på denne siden er lagt ut ulovlig, men det meste er lagt ut lovlig. Mange musikere legger selv ut sanger på YouTube for å skaffe seg flere fans. Her finner man også videoer og liveopptak av både kjente og ukjente musikere. Flere artister har til og med slått gjennom etter å ha lagt ut en video på YouTube.